Η Ελληνική Bio-Spirulina ξεκίνησε να παράγεται το 2009 σε θερμοκήπιο στην περιοχή Νιγρίτας του νομού Σερρών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή βιοτεχνολογίας Δρ. Γεωργίου Τσιρόπουλου, Ph.D.
Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για την Ελληνική Bio-Spirulina, σηματοδότησε επιτακτικά τη δημιουργία ενός νέου, μεγαλύτερου θερμοκηπίου στο Μαραθώνα Αττικής, καθώς και την κατασκευή μονάδας καλλιέργειας σε κλειστούς βιο-αντιδραστήρες με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με πολλαπλάσια δυνατότητα παραγωγής και ανώτερη ποιότητα τελικού παραγόμενου προϊόντος, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους. Στη βελτιστοποίηση αυτή συντελούν και οι καλύτερες φυσικές συνθήκες λόγω γεωγραφικής θέσης όπως η αυξημένη ηλιοφάνεια και οι υψηλότερες θερμοκρασίες, αφού η καλλιέργεια της σπιρουλίνας εξαρτάται άμεσα από αυτές.
Ο καταναλωτής πλέον απολαμβάνει ένα προϊόν με μεγαλύτερη περιεκτικότητα ευεργετικών στοιχείων όπως βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά στοιχεία και αυξημένη ποσότητα φυκοκυανίνης, το πιο σημαντικό συστατικό της σπιρουλίνας για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος και την ευεξία του οργανισμού μας.
Η μονάδα παραγωγής στη Νιγρίτα Σερρών
Η μονάδα παραγωγής στο Μαραθώνα Αττικής
Η μονάδα παραγωγής στη Νιγρίτα, Σερρών.
Η μονάδα παραγωγής στο Μαραθώνα Αττικής
Δεξαμενές παραγωγής spirulina
Η μονάδα παραγωγής στη Νιγρίτα, Σερρών.
Δισκιοποίηση της αποξειραμένης σκόνης
Ποιοτικός έλεγχος
Κατασκευή των blister